Fanø Vesterhavsbad Rindby Strands nordlige del Nordby Sønderho Sandflod Hede, Pælebjerg, Halen Fuglekøjerne Sydspidsen af Fanø med Hønen Romax Turistkort med beskrivelse af Fanø 1948

Rindby Strand på Fanø - sydlige del. Udsnit af Turistkort med Beskrivelse af Fanø 1948

Rindby Strand på Fanø - sydlige del. Udsnit af Turistkort med Beskrivelse af Fanø. Udarbejdet af Romax Kartografi 1948
Udsnit af Romax' Turistkort med beskrivelse af Fanø 1948 måler i udfoldet stand 52,5 x 48 cm.

Rindby Strand - sydlige del
Kortet til venstre er et udsnit af et turistkort, som blev udgivet i 1948 af Romax Kartografi med tilskud fra Esbjerg-Fanø Turistforening og Sønderho Turistforening. Hele kortet og dets historie kan ses og læses på forsiden.
Zoom ind
På 8 følgesider kan du se store udsnit af Fanø-kortet. Klik på det ønskede felt i kortet herover eller på lokaliteterne herunder
Rindby - inkarnationen af ferielandet
Dette store sommerhusområde på Fanø har tilpasset sig landskabet, idet de nord-syd gående "hovedveje" som Slunden, Havstien, Hasidvej, Hympelvej, Helmvej, Krinkelkrog, Ternevej, Lyngvej og Paradisvej følger de langstrakte lavninger i klitrækkerne, mens kun nogle få tværveje som Nybyvej, Kapelvej, Kirkevejen, Lyngvej, Mosevej, Strandgårdsvej, Gøgevej og Store Klit forbinder dem med landevejen. Helt op i 1950'erne kunne megen tilgang klares med småstier, mens husene i dag er utænkelige uden bilvej.
Mens sommerhuset indtil omkring 1960 endnu var et enkelt overnatningssted ude i naturen, udgør det i dag en del af ejerens status, der helst skal kunne rumme alle de øvrige medslæbte og hjemmefra kendte installerede statussymboler. Samtidig med, at det er blevet et prangende afskrivningsprojekt, der ovenikøbet nu udlejes til især tyskere i hovedparten af sæsonen.
Rindby-klitten er et afskrækkende eksempel på, hvor total vor mest følsomme naturlandskab kan ødelægges i løbet af tyve år præget af planlægning og miljøsnak.
(Citat lettere opdateret efter Fanø - bebyggelse og landskaber. Af H. Meesenburg m.fl. Bygd, 1977, s. 37).

Publiceret 1. januar 2008. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.