Til forsiden Fanø fotograferet af Hans Pors Fanø fotograferet 1931 af Hans Pors

Nordby Havn. Fotograferet 1931 af Hans Pors i Silkeborg


Havnen i Nordby 1931 med Nordby Skibsværft i forgrunden. Stabelen er på dette billede tom, men året efter i 1932 er kutteren E 178 på bedding. (Hans Pors foto nr. 6012-00.)
Færgen, havnen og Rederiforeningen
Udsnit af fotografiet ovenover. Her ses færgen, havnen og Rederiforeningen. Nordby Skibsværft med stabelen Udsnit af fotografiet ovenover. Her ses det ydmyge Nordby Skibsværft med stabelen.

Stranden ved Nordby Værft på Fanø
Flere fotografiske processer. Nogle få af Pors' billeder har været igennem en flerleddet proces. Således også dette. Den oprindelige glasplade er forsvundet, men Pors må have haft en kontaktkopi, som han med et par tegnestifter har hæftet fast på en bagggrund og herfra fotograferet den af på en ny glasplade, som det ses her. Herved har han kunnet fremstille nye hurtige kontaktkopier og postkort.
Udsnit fra Nordby
Nordby Havn 1931. Et udsnit af billedets midterste del. Sammenligner man det med billedet nedenunder, kan man konstatere, at de må være taget med et par års mellemrum, idet bybilledet nu er fyldt op med de karakteristiske telefonmaster med snesevis af porcelænsklokker.
Udsnit fra Nordby nu med telefonmaster i bybilledet
Nordby Havn 1932. Samme motiv som ovenfor blot i et nyere bymiljø nu forsynet med telefonmaster. Det øverste er antagelig taget i 1931, hvorimod det nederste iflg. N.M. Kromann er taget i 1932.


Hans Pors' billeder er publiceret i samarbejde med © Lokalhistorisk Arkiv i Silkeborg.

Publiceret 23. januar 2006. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.