1918 Dreng med tulipan
  Kunstner: Else Hasselriis
  Else Hasselriis lavede to silhouet-motiver for Aluminia i 1918: Et motiv med en pige, og som her et motiv med en dreng. Om hendes kunst og motiver se også Pige med dukke.
      Foruden de ni silhouetter som er gengivet i tidsskriftet Skønvirke i 1915, findes der et interessant og meget smukt silhouet, som netop har med fajance og keramik at gøre. Det drejer sig om det herunder viste portræt af keramikeren Patrick Nordstrøm.
      Bagsiden er forsynet med det grønne stempel Copenhagen Denmark.  Patrick Nordstrøm
  Aluminia's keramiker Patrick Nordstrøm (1870-1929) i sit værksted. Han var oprindelig uddannet som billedskærer, men under nogle års ophold i Paris blev han så begejstret over stentøj, han havde set af Chaplet og Delaherche. Efter hjemkomsten fra Paris blev han ansat hos Aluminia i 1912. Nordstrøm holdt sig til de glatte, enkle former, der bare skulle bære glasuren, som for ham var alt. Han havde en forunderlig følelse for det levende i en glasurs overflade, og hans farveskala gik fra det dybeste til det letteste lyse. Han var en mester i at skabe liv og varme, blødhed og dybde i overfladen.
Skønt han var en selvlært mand, kunne han også skabe liv i farverne ved hjælp af de metalilte, han anvendte efter forgodtbefindende eller vel snarere inspiration, uden videnskabelig påviselig logik.
    Under silhouetten, der er gengivet i Xenius Rostocks bog om Den kongelige Porcelainsfabrik og Fajancefabriken Aluminia, hedder det: Når Kampen med Ilden beredte ham skuffelser, trøstede han sig med at spille på Fløjte.

Oprettet 15-02-97. Opdateret d. 31-03-97