Til forsiden Fanø Nordsøbad beskrvet af Georg Brandes Fanø skildret i Illustreret Tidende 1860-1921

Fra Fanø. Illustreret Tidende, søndag 28. august 1881

10 badevogne ved VesterhavetNu findes der 10 badevogne ude ved selve Vesterhavet, 5 for herrer og 5 for damer
Det er først i de senere år, at Fanø i.e. Nordby med rette har kunnet tilegne sig navn af badested, og når man overvejer, hvor mange betingelser, der her er til stede for at gøre denne ø til et bekvemt og behageligt opholdsted for dem, der ville forfriske sjæl og legeme ved et kraftigt Vesterhavsbad, må man undre sig over, at de badsøgendes opmærksomhed ikke tidligere er blevet rettet mod "Perlen i Vesterhavet" – Det er Esbjergbanen og færgedamperen mellem Esbjerg og Nordby, der har gjort Nordby til badested, fordi det var dem, der bragte Fanø i forbindelse med civilisationen. Nu bruger man ikke længere tid eller flere penge for at rejse fra Fanø til Kolding.

Dertil kommer, at der er gjort ikke så lidt for at gøre Nordby til et badested. Før lå der kun et par badevogne nede ved havnen, hvor vandet just ikke altid udmærkede sig ved sin renhed; nu findes der 10 badevogne ude ved selve Vesterhavet, 5 for herrer og 5 for damer, alle praktisk og godt indrettede og trukket ud i vandet, således som det sidste af vore billeder fremstiller. Tegning af Knud Gamborg (1828-1900).

Artiklen er signeret 'L.'. Illustreret Tidende var i 1881 redigeret af P. Hansen [Hans Christian Peter Hansen (1840-1905), journalist, litteratur- og teaterhistorisk forfatter].
Kilder
10 badevogne ved Vesterhavet
Nu findes der 10 badevogne ude ved selve Vesterhavet, 5 for herrer og 5 for damer, alle praktisk og godt indrettede og trukket ud i vandet.

Publiceret 12. marts 2006. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.