Til forsiden Fanø Nordsøbad beskrvet af Georg Brandes Fanø skildret i Illustreret Tidende 1860-1921

Fra Fanø. Illustreret Tidende, søndag 28. august 1881

En damper  med en ladningfra Esbjerg styrer mod EnglandEn damper sikkert med en ladning stude, svin, får osv. fra Esbjerg styrer mod England
I den yderste klitrække, hvor vestenstormene ikke hæmmes af noget i deres vilde dans, antager klitterne mere barokke former, og deres stejle skrænter minder noget om en sønderrevet klippenatur, medens de af vinden elegant aflejrede sanddynger ikke er mindre skønne end vinterens snedriver. På billedet er gjort et forsøg på at give læseren et begreb om, hvordan den yderste klitrække tager sig ud. Gennem en kløft ses en damper (sikkert med en ladning stude, svin, får osv. fra Esbjerg) styre mod England. Tegning af Knud Gamborg (1828-1900).

Artiklen er signeret 'L.'. Illustreret Tidende var i 1881 redigeret af P. Hansen [Hans Christian Peter Hansen (1840-1905), journalist, litteratur- og teaterhistorisk forfatter].
Kilder
Klitternes barokke former
I den yderste klitrække, hvor vestenstormene ikke hæmmes af noget i deres vilde dans, antager klitterne mere barokke former, og deres stejle skrænter minder noget om en sønderrevet klippenatur.

Publiceret 12. marts 2006. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.