Til forsiden Fanø Nordsøbad beskrvet af Georg Brandes Fanø skildret i Illustreret Tidende 1860-1921

Fra Fanø. Illustreret Tidende, søndag 28. august 1881

Badepavillonen ved Fanø VesterhavsbadFøler man trang til en lille forfriskning, kan denne erholdes i badepavillonen
Her findes den reneste sandbund, det klareste vand og det herligste bølgeslag, man træffer nogensteds, og selv i den stærkeste storm er det ikke forbunden med nogen fare at bade sig her, således som længere mod nord på Jyllands vestkyst. Har man så badet overstået og føler trang til en lille forfriskning, da kan denne erholdes i badepavillonen. Og at sidde uden for denne under solsejlet eller oppe på det flade tag en varm sommerdag, hører ikke til det mindst forfriskende eller ejendommelige. Man indånder den bløde, lette, rene søluft, hører bølgernes vemodige knurren, idet de brydes mod stranden og revlerne, ser en ægte klitnatur, oplivet ved småsøer af den dybeste azurblå farve og blomstersmykkede dale. Tegning af Knud Gamborg (1828-1900).

Artiklen er signeret 'L.'. Illustreret Tidende var i 1881 redigeret af P. Hansen [Hans Christian Peter Hansen (1840-1905), journalist, litteratur- og teaterhistorisk forfatter].
Kilder
Badepavillonen
Når man har overstået badet og føler trang til en lille forfriskning, da kan denne erholdes i badepavillonen. Og at sidde uden for denne under solsejlet eller oppe på det flade tag en varm sommerdag, hører ikke til det mindst forfriskende.

Publiceret 12. marts 2006. Idé, research, og layout: © - Aldus.dk.