Flamskvävnad - Flamskvævning
Formentlig komponeret af Malmöhus Läns Hemslöjdsförening ca. 1900-1920

Klik for stor gengivelse (OBS: 770 K)
"Flamskvævet tæppe sandsynligvis fremstillet af Malmöhus Läns Hemslöjdsförening i begyndelsen af 1900-tallet efter en ældre almuevævning fra Torna Härad. Trenden ser maskinspunden ud og kanterne med deres takkede mønster ser ikke sådan ud på gamle puder og tæpper.
    Mønstret er sandsynligvis hentet fra nogle af de store tæpper, som blev vævet i Torna Herred i Malmöhus Län i Skåne, Sverige, som det fremgår af bogen "Gammal allmogeslöjd från Malmöhus Län" udgivet i 1916 af Malmöhus Läns Hemslöjdsförening (fig. 214 og 215)". Venligst oplyst af intendent Berit Eldvik, Nordiska Museet i Stockholm.

Tæppet stammer vistnok fra min oldemor og oldefar, Anna og Hans Justesen, der mellem 1900 og 1920 muligvis har købt det på en ferietur til Båstad i Sverige. Fra min mormor arvede jeg for nogle år siden denne smukke svenske flamskvævning. Det måler 58 x 52 cm.

Se også det originale forlæg og læs om flamskvævningens historie.Herunder ses nogle detaljer fra tæppets for- og bagside:
Detalje af blomsten i midten
(Klik på billedet for stor gengivelse)
Samme blomst set på bagsiden
(Klik på billedet for stor gengivelse)


Papegøjen nederst til højre
(Klik på billedet for stor gengivelse)
Samme set på bagsiden
(Klik på billedet for stor gengivelse)


Klik for stor gengivelse
Øverste venstre hjørne set fra bagsiden. Den meget ældede og møre trend er med forsigtighed bukket om på bagsiden og fæstnet med 2 kantebånd for at beskytte den.
En løbegang øverst gør det muligt at hænge tæppet op i den indstukne skelpind.
Til toppen
Til næste side

Denne side er udarbejdet af . Til min hjemmeside. Publiceret 30. juli 2000.